PARFUMVERSTERKERS EN FIXATEUR

In de fijne parfumerie wordt vaak gewerkt met delicate grondstoffen, omdat die juist dikwijls leuke geureffecten geven. Helaas zijn zulke composities niet altijd even stabiel en ook de houdbaarheid van de geur is niet wat men -gezien de hoge prijzen- zou verwachten.
In het verleden gebruikte men dan bijvoorbeeld dierlijke producten als civet en grijze amber om de parfumcompositie te fixeren. Tegenwoordig doet men dat niet meer vanwege de prijs en het dieronvriendelijke aspect.
Blijft het feit dat er dikwijls behoefte is aan een goede fixateur. Daarom hebben wij FIXADURE gemaakt; een voor 100% uit plantaardige natuurlijke grondstoffen bestaande fixateur. FIXADURE geeft een compositie net een beetje meer stabiliteit en maakt deze tevens duurzamer.

Waarschuwing:
FIXADURE zal uw parfumnoot licht beïnvloeden.
FIXADURE is niet goedkoop (ongeveer € 220,00 per kilo)

Advies dosering: 1 - 4 % in uw parfumcompositie.

VERSTERKERS: Als u een product zoekt om een parfumcompositie te versterken of stralender te maken, dan raden wij u aan eens een proef te nemen met één van onze "boosters".


BOOSTER LF Ä 45,-- per kilo, voor lichte/ bloemige composities.
BOOSTER H Ä 54,-- per kilo, voor zware balsamische composities.
BOOSTER M Ä 42,-- per kilo, voor muskustype composities.
BOOSTER PH   54,-- per kilo, voor fantasie composities
BOOSTER FA   64,-- per kilo, voor franse aldehydische composities

Alle boosters zullen enige invloed op uw parfumnoot hebben !

Advies dosering: 2 - 10 % in uw parfumcompositie.

Praktijkvoorbeeld:
Een fabrikant van luxe zeep maakte muskzeep. De dosering van zijn zeepparfum is 1,75%. De klacht was dat het parfum niet straalde en de zeep te weinig naar musk rook. Op ons advies voegde hij 6% van onze booster M toe aan zijn zeepparfum. Bij dezelfde dosering van 1,75% in zeep, was het eindresultaat een zeep die veel beter naar musk rook.

TOKOS B.V.  PO Box 12   7914 ZG Noordscheschut   Holland
Faxnr. 31 528 34 25 55
For information: MAIL TO